پايگاه اطلاع رسانی ، آموزشي صنعت ساختمان (عمران، معماری و دکوراسیون ):

  نماد اعتماد الکترونیک
تمامي كالاها و خدمات اين سایت، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي باشند و فعاليت هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است
  تبلیغات
مبلمان اتاق کودک آپادانا - سرویس اتاق خواب آپادانا
تجهیزات خم میلگرد ، برش میلگرد و خاموت زن پارس خاموت
تاکسی بیسیم تهران
ژل ضدپنچری پانچرسیف

  صفحات سایت
 
»خواندنی ها   »ترین ها   »بهترین ها   »پروژه های معماری ایرانی   »اداری   »مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت   

مسابقه مجموعه ساختمانهای اداری وزارت نفت


طراح: فرهاد احمدي
دانشـــــــــــگاه : هنر تهران
سال طـــــراحی:  قبل از 1380
مـــــــــــــــــکان :  تهران
کـــــارفـــــــــرما:   وزارت نفت
مســــــــــــاحت : 250000
نــــوع کاربـــــری : اداري
مرحـــــــــله اجرا : طراحی
همــــکاران طرح:

ایده های طراحی :
اين طرح كه ظاهراً جزء چهار طرح منتخب اوليه بوده است از لحاظ پايداري مورد توجه ژوري قرار گرفته اما به دليل نتيجه شكلي كه ساختمانهاي اداري معمول را تداعي نمي كند كنار گذاشته مي شود . طرح با همكاري مهندسين مشاور بتل مك كارتي(Battle McCarthy) كه از گروه هاي شناخته شده جهاني در زمينه طراحي پايدارمی باشند تکميل گرديد، ايشان طرح تهيه شده و ايده هاي آنرا ويژه و بديع تعبير نموده و در نظام (BREEAM) كه در آن ساختمانها از ديدگاه پايداري بررسي مي شوند طرح را عالي (Excellent) ارزيابی نمودند. در اين طرح نيز مسأله شناخت و توجه و به ويژگي هاي خاص بستر و در آميختن بنا با مقرطرح به ترتيبي كه از حداكثر استعدادهاي آن بهره مند شود دنبال گرديده است . در طراحي ابتدا تلاش گرديد تا علي رغم ابلاغ محدوده هاي طرح مانند قطعه بندي ها معمول شهري كه در منطقه عباس آباد نيز رخ داده است ، تفكر كلان تري دنبال گردد بررسي وضعيت زمين و سوابق آن نشان مي داد كه مقر طرح يكي از سه دره پر اهميت تپه هاي عباس آباد بوده كه ظاهراً ًديويسً نيز در طرح قبل از انقلاب اين دره را به صورت فضاي سبز در نظر گرفته بوده است . بنابر اين ؛ 1- دره مقر طرح، كه در شرايط كنوني دگرگون شده، به عمق مورد نياز لايروبي گرديده و به ارتفاع تپه در جداره جنوب شرقي افزوده شد. 2- بواسطه وجود آثار يك شيار در جداره جنوب شرقي ، بازسازي آن به صورت دو تپه كه بايك دره جدا مي شد شكل گرفت . 3- در هماهنگي هاي انجام شده با شهرداري راه حل پيوستن بلوك هاي مجاور به شرط عدم قطع شبكه هاي شهري پذيرفته شد ، لذا بوسيله دو تونل و يك پل محور شرقي تداوم يافت . 4- ورودي به پاركينگ در پائين ترين نقطه رقوم زمين يعني در ضلع جنوبي در نظر گرفته شد تا از شيب مسير براي دسترسي به پاركينگ هاي زير زميني كاسته شود . 5- بواسطه آب تحت الارضي بستر طرح كه از آن عميق تر ميشد به صورت آب نماي وسيعي در نظر گرفته شد . 6- براي فراهم ساختن سطح مورد نياز در عمق زمين ، ديوارهاي حائل طراحي شد كه بواسطه شيارهاي افقي درآن و اجراي پشت بندها از داخل و اضافه كردن جعبه هاي گياه ، بين آنها يك ديواره سبز در اين بخش ايجاد شد كه با نشت آب به صورت طبيعي آبياري مي شد و به كمك شمع هاي مورب ضخامت بسيار نازكي نسبت به ارتفاع پيدا مي كرد . 7- براي پاسخ گوئي به برنامه طرح كه حجم آن بيش از 6 برابر سطح زمين و حدود 600% تراكم را طلب مي كرد ، ابتدا دياگرام حجمي به صورت يك مكعب درنظـر گـرفته شـد كه مي توانست سطحي برابر زمين و ارتفاع برابر شش طبقه داشته باشد ، كه نتيجه آن از مقياس نامطلوبي از ساخت و ساز خبر مي داد ، (ضوابط منطقه عباس آباد ، حداكثر سطح اشغال را 50% ، حداكثر ارتفاع را بيست طبقه تعيين نموده و ضابطه يك به دو را براي هرم عقب نشيني در نظر گـرفته بود ) بـراي رسيدن به تنـاسبات و سطح اشغـال متعـادل گزينه هاي گوناگوني وجود داشت ، كه مورد مطالعه و كنار گذارده شد . بالاخره در طرح نهايي حدود 30 درصد از كل زمين اشغال و 70% به صورت فضاي طبيعي اتمام يافت . 8- براي تقليل حجمم زياد برنامه و فرا مقياس آن ، درنظر گرفته شد تا بخش هايي از كاركردهاي خدماتي (پاركينگ ها ، موتورخانه ، انبارها و...... در زير كل سطح زمين دفن شوند ، (پيروي درخواست كارفرمابه دليل امنيتي پاركينگ در خارج از زير بخش اصلي ساختمان در نظر گرفته شد) و بخش هاي ديگر مانند (رستورانها ، مركز خريد ، مهد كورك ، كلينيك ، بانك و ...) در زير سطح توپولژيك و تپه ماهوري محوطه در جبهه شرقي مستقر گرديد . 9- براي حصول به رفتار خورشيدي ، ايجاد سايه در جبهه جنوب شرقي ، افزايش دريافت انرژي درضلع غربي ، افزايش ديد و سطح نما در ضلع شمالي ، تقليل جداره جنوبي ، تمركز در منظر ايجاد شده درجبهه جنوب شرقي ، اجتناب از ريزش آلودگي در نماي جنوب شرقي ، قرار گيري جداره غربي در ضابطه هرم عقب نشيني ، ايجاد يك خندق ايمني و فاصله با خيابان ضلع غربي ، تخليه و جمع آوري آب باران ، ايجاد باغ تخت ها و فضاي گل خانه اي در زير سقف شيب دار كه به صورت باطري خورشيد عمل مي نمايند، شيب مناسب جهت استقرار مبدل هاي انرژي خورشيد (نوارهاي فتوولتائيک)، ايجاد حس حركت و پويايي در ساختمان ، القاي حسي نمادين و بالاخره تسبيح به خورشيد در موقع طلوع كه در ديدگاه اشراقي اين ديار ديشه دارد ، حجم منشوري در راستاي قطر عمود به وتر منشور، به سوي جنوب شرق دوران كرد. 10- سپس ، حجم منشوري توسط 50 ميله طويل توخالي و شفاف مانند (شعاعهاي نور) متخلخل گرديد ، اين لوله ها كه عمود بر سطح فوقاني منشور و با مقطع مربع طبقات مياني را درمنشور قطع مي كردند ، در مقياس هر طبقه همچون حياطكهاي خلوت مركزي حس شده و در مقياس كلان ، مانند ميله هاي نور، نماي ويژه اي براي ساختمان ايجاد مي نمودند . 11- براي پيوستن بنا به حلقه هاي شهري و دنبال نمودن مفهوم تواتر در شهر و جهت پاسخ گفتن به دستورالعمل طرح جامع منطقه عباس آباد كه محوري پياده اي را از ايستگاه مترو به ميدان پيشه و فرهنگ پيشنهاد مي كرد ، با ايجاد يك شكاف درمنشور كه بتدريج از سوي شمال غرب به جنوب شرق فراخي مي يافت و با طرح يك پل كه از ميان اين شكاف به آن سوي درياچه و پارك ميرسيد، اين ارتباط شهري مقدور گرديد . 12- يك صفحه مستطيل شكل هوشمند با زاويه سقف و با فاصله از آن روي ساختمان و محوطه را پوشانده، تا بدين ترتيب سطوح شفاف سقف و جداره جنوب شرقي بنا را كه در ساعات يا فصولي تحت تابش نامطلوب قرار مي گيردرا حفاظت نمايد . 13- جدارهاي منشور كاملاً شفاف درنظر گرفته شده است، صفحات سقف، نماي شمالي و جنوب شرقي از پنجره هاي دولايه شيشه اي ساخته شده است ، كه با جزئياتي در مركز طبقات به دريچه هاي تعويض هوا در كف ها متصل مي شوند ، و هيچگونه مانع و يا قابي ديد يكپارچه و شفاف به بيرون يا بالعكس را مخدوش نمي كند .
 
 
 پروژه های دیگر طراح
 

سازمان نظام مهندسي استان خوزستان

ساختمان سفارت ايران در کره جنوبي،سئول

مركز بين المللي فرهنگي اصفهان 1367-1384
 

دانشگاه هنر اصفهان

مجموعه باغ صبا (مركز نمايش هاي آئيني)

سفارت ايران دراستكهلم
 
  فهرست گروههای اصلی
  پیشنهاد ویژه

فروش بسته های و فیلم های آموزشی

  کارآفرینی