پايگاه اطلاع رسانی ، آموزشي صنعت ساختمان (عمران، معماری و دکوراسیون ):

  نماد اعتماد الکترونیک
تمامي كالاها و خدمات اين سایت، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي باشند و فعاليت هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است
  تبلیغات
  تبلیغات
فروش متر لیزری ماکا با تخفیف
مبلمان اتاق کودک آپادانا
تجهیزات خم و خاموت پارس خاموت
تاکسی بیسیم تهران
نمایشگاه های چین

  صفحات سایت
 
»خواندنی ها   »ترین ها   »بهترین ها   »پروژه های معماری ایرانی   »تجاری   »مسابقه بین المللی بنتون   

مسابقه بین المللی بنتون


طراح: فرشاد مهدي زاده
دانشـــــــــــگاه : iaac | Barcelona | Spain
سال طـــــراحی: 1389
مـــــــــــــــــکان : تهران
کـــــارفـــــــــرما: Benetton | Italy
مســــــــــــاحت : 10000
نــــوع کاربـــــری : تجاری
مرحـــــــــله اجرا : طراحی
همــــکاران طرح: ایمان ندایی، امیر بدیعی
ایده های طراحی :
  Benetton administrative and commercial complex is located in a 1500 meter square area which is adjacent to urban roads on west and south side, and to commercial and residential areas on two other sides. The basic idea underlying the concept of this project is the closure of north and east side of the area and the quality of the way these sides connect to the urban spaces. This way, sides begin to grow simultaneously combined with effective parameters in designing process including direction of the site, functions (commercial and administrative), proper light and the creation of an active urban context, the will be fully developed which although integrated as a whole, the identity of each part is independently formed and can be identified distinctively. This form produces two separate screens, one facing the main street covering commercial and sale sections and the other, south-oriented on the upper section (which besides creating a view to city can increase the potential of the building to be distinguished from far distances) and a public plaza with access to main and secondary roads, maintains its relationship with urban environment. The concept of space organization in the project is formed on the basis of further connection of inner spaces to the external environment and maximum use of natural light and view. So, Public and private accesses of different sections, installation part and the whole service spaces are placed alongside two northern and eastern closed bands (in a utility box) and other spaces are located between utility box and the external Facade.
 
 
 پروژه های دیگر طراح
 

اسنک بار دایره

سازه باران

مرکز تجاری شهر رویاهای اصفهان | رتبه اول
 
 
  فهرست گروههای اصلی
  ثبت نام خبرنامه مسابقات
عضویت در خبرنامه مسابقات
  نظرسنجی